Loanstreet

goedgekeurd
LoanStreet is een Nederlands fintech bedrijf dat in 2013 werd opgericht. Het richt zich op zakelijke leningen aan het midden- en kleinbedrijf. De doelgroep zijn MKB’ers die minstens 2 jaar bestaan en minimaal €25.000 nodig hebben. De gemiddelde bedrijfslening is zo’n €75.000. Loanstreet verstrekt zelf geen leningen maar zoekt een financier voor jouw onderneming. Bij een succesvolle deal ontvangt het bedrijf een fee van €750 – €4000.

Kom je in aanmerking?

Als je een aanvraag bij Loanstreet wilt doen moet je over een boekhoudprogramma beschikken van Exact Online, Twinfield, SnelStart, e-Boekhouden.nl, Minox of iMuis. Je financieringsbehoefte moet minimaal €25.000 zijn. Je boekhoudprogramma moet 2 jaar of langer actief zijn want Loanstreet baseert de kansen van een bedrijfskrediet op de data van je boekhouding. Wat verder nodig is: jaarrekeningen en aangiftes inkomstenbelasting, beiden in PDF formaat. Wil je een zekerheid geven van onroerend goed dan kan een taxatierapport nodig zijn.

Financiers
De financiers waar Loanstreet contact mee heeft zijn ING, RABO, ABN AMRO, New10 en een aantal maatschappijen die aan factoring en voorraadfinanciering doen. Is je aanvraag kansrijk dan kan de grote bank een Borgstellingskrediet MKB bij de Rijksoverheid aanvragen. Dit borgstellingskrediet kan men niet zelf aanvragen maar moet gedaan worden door een financier. Ben je ZZP’er of heb je een klein MKB bedrijf dan maak je meer kans voor een bedrijfslening zonder jaarcijfers.

BKR lening

MKB’ers met een negatieve BKR kunnen in aanmerking komen voor een bedrijfslening als het een code H betreft. De code H staat voor Herstel. Iemand die achter raakte met het betalen van zijn lening maar deze achterstand weer heeft hersteld en waarvan het krediet weer verder loopt. In de praktijk moet je een negatieve BKR-registratie te allen tijde zien te vermijden. Deze registratie blijft namelijk 5 jaar lang in de database van het BKR staan nadat het krediet volledig is terugbetaald. Veel financiers willen geen krediet & hypotheek verstrekken aan iemand met een negatieve BKR notering.