Boekhoudprogramma

Het beste boekhoudprogramma? De meningen zullen daar behoorlijk verdeeld over zijn. De meeste lijstjes op het internet tellen de zelfde namen. We geven een korte beschouwing over elk boekhoudpakket met de voordelen en de nadelen.

e-Boekhouden

Bovenaan staat bijna altijd e=Boekhouden.nl. Dit boekhoudprogramma is 15 maanden gratis en vrijblijvend te gebruiken. Starters die zich inschrijven bij de KvK krijgen zelfs een blaadje mee van e-Boekhouden. Het programma van e-Boekhouden is erkend door de Belastingdienst en heeft een directe koppeling. Met een (of twee) druk op de knop doe je de btw-aangifte. Andere handige functies zijn een bankkoppeling, webshopkoppeling, koppeling met kassasystemen en de facturatiemodule. De voordelen van het boekhoudprogramma zijn het grote gebruiksgemak (speciaal voor leken) en de functionaliteit. Een ZZP/Mini pakket kost – na 15 maanden – 7,95 euro per maand. Je kunt hiervoor 240 boekingen maken. Voor 120 facturen wordt 5,95 euro per maand gevraagd. Neem je het Standaardpakket dan liggen de prijzen op 14,50 euro + 9,50 euro.

Ficsus – boekhoudprogramma voor zzp

Ficsus bestaat al sinds 2009 en is sinds 2019 onderdeel van boekhoudpakket e-Boekhouden. Wat is dan de toegevoegde waarde van Ficsus zou je denken? Het pakket richt zich specifiek op zzp’ers die liever met hun zaken bezig zijn dan met boekhouden. Het programma is daarom eenvoudig maar wel met goede functionaliteiten zoals een directe koppeling naar de Belastingdienst. Ficsus kost 12,50 per maand. De eerste 35 dagen mag je het vrijblijvend uitproberen.

Exact Online – Boekhouden voor MKB

Exact boekhoudsoftware draait op computers van meer dan 500.000 bedrijven. Het bedrijf staat bekend als de specialist voor MKB boekhouden. Het meest gekozen pakket is het Plus abonnement dat 5 bankkoppelingen heeft en waarmee je 100 verkoopfacturen mag versturen per maand (meer is extra kosten).