Zakelijke lening starter

Beginnende ondernemers hebben vaak een tekort aan voldoende werkkapitaal. Het eigen geld dekt lang niet altijd de volledige aanschaf van inventaris, voorraad en transportmiddelen. In coronatijd kunnen de inkomsten ook nog eens een stuk lager uitvallen dan normaal. Waar kun je terecht voor een zakelijke lening starter?

Fintech – aanvraag in enkele minuten

FinTech staat voor financial technology en is vooral de laatste jaren met een grote opmars bezig. Nu de rente vrijwel nihil is stoppen steeds meer investeerders hun geld in een FinTech onderneming. Deze bedrijven – ondernemers voor ondernemers – werken sneller dan traditionele financiĆ«le instellingen doordat ze vertrouwen op de data van hun slimme software. In enkele minuten tijd kan een FinTech financier al berekenen of je aanvraag kansrijk is en hoeveel je kunt lenen. Twee FinTech kredietverstrekkers voor een zakelijke lening die op de website van de KvK staan vermeld zijn PIN Voorschot en Spotcap. Dit laatste bedrijf is trouwens overgenomen door CapitalBox. Wil je geld lenen als beginnende zzp dan kun je op bedrijfslening zonder jaarcijfers aanbieders vinden waar je geen minimale omzet hoeft te hebben.
ING, Rabo en ABN AMRO

De grootbanken zijn voor de hand liggende financiers voor een lening maar hoe realistisch is de kans dat je als startende ondernemer bij hun een zakelijk krediet krijgt? Exacte cijfers ontbreken maar uit ervaringen op het internet blijkt de kans niet bijster groot te zijn. Je moet in ieder geval een zakelijke rekening hebben bij de bank waar je het krediet aanvraagt.

Bij de ING worden de volgende voorwaarden gesteld voor een zakelijke lening starter:
– Je hebt een zakelijke rekening van de ING
– Voldoende startkapitaal (25% bij eenmanszaak, 35% BV)
– Geen BKR vermelding
– Aansprakelijkheidsverzekering bij relevante risico’s
– Ondernemingsplan dat aan alle eisen voldoet
– Jaarcijfers van het afgelopen boekjaar(en)

Bij de Rabo bank wordt een prognose gevraagd van de impact van je nieuwe lening. De bank vraagt je hierbij om 12 maanden vooruit te kijken. Kijk je bij ABN AMRO voor een zakelijke lening dan wordt je gewezen op financiering van hun dochter New10.