Private lease bedrijfswagen

Private lease bedrijfswagen? Ook ZZP’ers kunnen bij Justlease een auto leasen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Het leasen van een bedrijfsauto bespaart je een dure aankoop zodat je dit geld elders in je bedrijf kunt investeren.

Voorwaarden Private Lease ZZP

– Uittreksel van de KVK van maximaal drie maanden oud
– Recente inkomensverklaring van de belastingdienst
– Je moet minimaal een jaar zelfstandig ondernemer zijn
– BKR-check

Starters

Ook starters komen in aanmerking om een auto te leasen. De meeste kans maak je door een occasion lease aan te vragen. Een gebruikte auto leasen is een stuk goedkoper dan een nieuwe wagen. De maandtermijnen zijn minder hoog en de looptijd is korter. Met de inkomstenverklaring van de Belastingdienst kun je aantonen hoe groot je privé-inkomsten zijn.

Inkomensverklaring Belastingdienst

Een recente inkomensverklaring van de belastingdienst kun je opvragen op de website van de Belastingdienst. Dit doe je door in te loggen op Mijn Belastingdienst. Bij Mijn gegevens staat Inkomensverklaring opvragen.

Bijtelling

Als je een zakelijke auto ook privé gebruikt dan krijg je met bijtelling te maken als je privé meer dan 500 km per jaar rijdt. Voor auto’s met een cataloguswaarde onder de 40.000 euro wordt 12% bijgeteld. Bij duurdere wagens is dit 22%. Hierover moet dan inkomstenbelasting betaald worden. Als je een private lease wagen hebt dan kun je het best het maandelijkse leasebedrag van je privérekening laten afschrijven. Ook is het verstandig om geen btw terug te vorderen via je zakelijke rekening. Anders kan de Belastingdienst je private lease wagen beschouwen als een zakelijke wagen waarover bijtelling verschuldigd is.

Bedrijfslening aanvragen

Fintech financiering
Zakelijk lenen zonder BKR?