PIN Voorschot

Een vrij nieuwe manier van zakelijk geld lenen is PIN Voorschot. Het bedrijf werd in 2015 opgericht en er werken thans 14 medewerkers. Volgens hun website werden er al 2000 ondernemers geholpen aan een zakelijke lening. Je moet over een pinapparaat beschikken om een bedrijfslening te kunnen aanvragen.

Hoe werkt het?
PIN Voorschot geeft je een zakelijke lening op basis van je omzet. De looptijd van PIN Voorschot is 3 tot 6 maanden. Je betaalt geen vast bedrag maar iedere dag een bepaald percentage van de PIN-ontvangsten. Het geld dat je verdient met cash en creditcard verkopen daar hoef je niets van af te dragen. Als je veel omzet maakt dan betaal je die dag dus meer terug dan bij een lage omzet. Als er in een bepaalde periode te weinig geld binnen komt van pin betalingen dan kan er om een bijbetaling gevraagd worden. De premie voor het voorschot ligt tussen de 2,25 – 2,5% per maand. Er is geen minimum omzet vereist en ook geen jaarcijfers.

Webshop
Ook eigenaren van een webshop kunnen er terecht (WEB Voorschot). In dat geval wordt iedere dag een gedeelte van de online omzet ingehouden.

Kom je in aanmerking?
Als je een aanvraag voor een krediet doet dan wordt een MT940 bestand van je zakelijke bankafschriften gevraagd. Dit tekstbestand kun je eenvoudig downloaden via je zakelijke bankrekening. De gegevens worden vervolgens door PIN Voorschot geanalyseerd. Ziet alles er goed uit dan wordt er een afspraak gemaakt waarbij een medewerker in je zaak op bezoek komt. Na dit bezoek gaat de medewerker weer terug naar kantoor. De definitieve uitslag volgt dan een paar dagen later.

Geen winkel of niet online?
Als je geen zaak hebt of e-commercebedrijf dan is een bedrijfslening zonder jaarcijfers een goed alternatief.