Bedrijfslening zonder jaarcijfers

financiering bank
Een bedrijfslening zonder jaarcijfers hoeft geen probleem te zijn. De looptijd is kort (1-24 maanden) en de aanvraag eenvoudig en snel. Bij sommige financiers is geen minimale omzet vereist. Belangrijk is de cashflow in je bedrijf. Is er voldoende ruimte om de lening terug te betalen? De rente van de lening wordt bepaald door het risicoprofiel. We hebben een aantal kredietverstrekkers op een rijtje gezet waar zzp’ers en ondernemers in het MKB een gratis offerte kunnen opvragen.

Geen minimum jaaromzet vereist

Qeld (van €1.000 – €200.000)
PIN Voorschot (Intake op locatie)
5 in 5 (maximaal €5000)

Minimaal €50.000 jaaromzet

Bridgefund (van €5.000 – €250.000)

Zakelijke leningen – rente & opslag

Bekijk de offertes van de diverse aanbieders op prijs en voorwaarden: aflossing per dag, week of maand, welke kosten rekenen ze extra? De rente valt meestal best mee maar de opslagen maken het verschil. Heb jij voldoende cashflow in je onderneming maar een hoog risicoprofiel? Dan betaal je meer premie dan iemand met een laag risicoprofiel. Bij FinTech financiering wordt vooral gekeken naar actuele data en een goede cashflow. Jaarcijfers van een of twee jaar geleden spelen minder een rol. Een laag risicoprofiel krijg je als je een zekerheid aan de bank kunt geven. Bijvoorbeeld een pand, voorraad of debiteurenbestand.

MT940

Het is handig als je de zakelijke bank transacties van de afgelopen 12 maanden al in een MT940 bestand hebt staan. Dit bestand wordt vaak gevraagd en kun je downloaden van je zakelijke bankrekening. Je selecteert je af- en bijschrijvingen, de periode en het formaat (in dit geval MT940). Je upload het bestand samen met je aanvraag naar de kredietverstrekker. De computers daar lezen razendsnel alle gegevens uit en berekenen de kans of je het krediet kunt terug betalen. Ook wordt nagegaan of er nog andere schulden uitstaan. Bij goedkeuring kan het geld binnen 1 werkdag op je zakelijke rekening staan.