ZZP lening

zzp lening aanvragen

ZZP lening

Wie zzp’er is, weet dat je niet overal gemakkelijk geld kunt lenen. Daarom is er een zzp lening, juist voor jou als zzp’er. Vaak is het grootste probleem voor instanties om geld te lenen aan jou als zzp’er het feit dat je inkomen onvoorspelbaar is. Zij willen natuurlijk geen financiële risico’s lopen, terwijl jij juist hard het geld nodig hebt. Voor je startkapitaal, voor een cruciale investering of bijvoorbeeld voor uitbreiding van je onderneming.

Bedrijfslening zonder jaarcijfers (binnen 2-24 uur antwoord)
Factoring (verkoop een of meerdere facturen)
Qeld Bedrijfsleningen (zakelijke leningen van €1.000 – €100.000)

Waar op gelet wordt bij een zzp lening aanvraag

Dingen die meespelen voor een zzp’er die een lening wil aanvragen, zijn de KVK-registratie, de jaren dat je actief bent als ondernemer en je jaarinkomen. FinTech financiering is sterk in opkomst. Een aanvraag voor een zzp lening wordt binnen 24 uur behandeld. Kun je gemakkelijk de rekeningen betalen en heb je voldoende speling in de inkomsten, dan heb je een gerede kans dat de lening wordt goedgekeurd. Voor een aanvraag zijn actuele data (3-12 maanden) van belang en niet jaarcijfers van voorgaande jaren. Net als bij de meeste leningen geldt dat je beter geen negatieve BKR codering hebt. Als die registratie negatief is, wil dat zeggen dat je betalingsproblemen hebt.

Zakelijke zzp lening

Je beste kansen liggen bij financiële technologie bedrijven (FinTech) die je een bedrijfslening zonder jaarcijfers kunnen geven. Bij sommigen is geen hoge omzet vereist. Ligt je omzet hoger dan €50.000 dan zijn er wellicht ook kansen op een zakelijk krediet (flexibel opnemen & aflossen). Bij de grootbank wordt drie jaar ondernemerschap gevraagd en jaarcijfers over de afgelopen jaren. Met een sterk ondernemingsplan kun je aantonen hoe je het geld terug kunt gaan verdienen maar in de praktijk blijft het lastig om bij de gewone bank een zzp lening te krijgen

Persoonlijke zzp lening

Een zzp lening bij een bank is vaak een persoonlijke lening. Dat wil zeggen dat jij als zelfstandige ondernemer geld kunt lenen bij de bank, maar dat je dit geld niet mag gebruiken als investering voor je onderneming. De persoonlijke lening is bedoeld voor persoonlijke doeleinden. Je kunt hierbij denken aan een nieuwe auto of juist een verbouwing van je huis, bijvoorbeeld. Vaak moet je voor een persoonlijke zzp lening wel jaarcijfers laten zien van de afgelopen 3 jaar van je onderneming en is het zo dat je onderneming ook winst moet maken.

De startende ondernemer

Dit verschilt namelijk per partij. Waar de ene een startend ondernemer ziet als iemand die minder dan een jaar ingeschreven staat bij de KVK, is voor de ander winstgevendheid van de onderneming een indicatie van of iemand startend is of niet. Als je nog geen drie jaar ondernemer bent, of nog niet drie jaar ingeschreven staat – en zodoende geen jaarcijfers hebt voor de afgelopen drie jaar – heb je bij Fintech financiering volop opties voor een zzp lening. Heb je een eigen zaak denk dan eens aan PIN Voorschot.

Voorbereiden op een zzp lening aanvraag

Wat je precies kunt lenen, of dit nu persoonlijk of zakelijk is, hangt met name af van je inkomen. Daarnaast worden bij verschillende instanties aanvullende criteria meegenomen in de aanvraag. Wie een zzp lening wil aanvragen, kan dus het beste eerst alle cijfers van de onderneming voor zichzelf op een rijtje zetten en zijn of haar ondernemingsplan eens goed aanscherpen. Met die informatie kun je bij verschillende instanties een idee krijgen wat je precies kunt lenen.

Een sterk ondernemingsplan als basis

Als startende ondernemer, is geld lenen een stuk lastiger. Je kunt niet aantonen wat je inkomsten zijn en je maakt in de meeste gevallen in de beginperiode nog geen winst. Dan zitten je beste opties waarschijnlijk bij sociaal kredietverstrekker Qredits. Het is zaak dat zij erop vertrouwen dat jij winst kunt gaan maken met je onderneming en zodoende de lening uiteindelijk kunt terugbetalen. Dit doe je het beste door een goed uitgewerkt ondernemingsplan te presenteren.