ZZP lening bank

interview

ZZP lening ABN AMRO

Kan ik lenen als ZZP’er of ondernemer bij de ABN AMRO? Ja, dat is mogelijk maar alleen voor privé doeleinden kun je een persoonlijke lening aanvragen. Deze ZZP lening mag niet zakelijk gebruikt worden. De bank bekijkt uw jaarcijfers en opgaven van de inkomstenbelasting over de laatste 2 jaar. Je moet bovendien al minimaal 3 jaar als zelfstandige werkzaam zijn en winst maken. Men kan €5.000 tot €75.000 lenen. De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C)-regeling en kleine kredieten corona-garantieregeling (KKC) kunnen bij de ABN AMRO aangevraagd worden als men er al klant is.

RABO Bank

Bij de RABO Bank kun je als ZZP’er een zakelijke lening afsluiten. Hoe meer zekerheden, hoe kleiner het risico voor de bank is. Denk hierbij aan onroerend goed, het verpanden van machines of voorraad en een borgstelling. De RABO kan ook helpen bij financial lease en een persoonlijke lening. Starters moeten een goed onderbouwd ondernemingsplan hebben willen ze een kans maken op een starterslening. Als je een aanvraag wilt proberen dan heb je jaarcijfers nodig van de afgelopen 2 jaar en een aangifte inkomstenbelasting. Ook verlangt de RABO een prognose wat het effect zal zijn van de (ZZP) lening. De aanvraag duurt online ongeveer 20 minuten als je alle papieren gereed hebt. Als de RABO Bank denkt dat je kansrijk bent dan wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

ING Bank

Bij de ING is het best even zoeken naar de juiste pagina. Op de ZZP pagina van ING (ing.nl/zakelijk/zzp) vind je veel informatie over het ondernemerspakket (zakelijke bankrekening met boekhoudpakket), verzekeringen en tips. Voor een ZZP lening wordt je daar doorverwezen naar de pagina over rekening courant krediet. Hiermee kun je tijdelijk rood staan op je zakelijke rekening. Debiteuren en voorraden kunnen hiermee gefinancierd worden. Via de pagina “Bankzaken” kun je dan klikken op “Financieringswijzer”. In 2 minuten krijg je de mogelijkheden op een lening te zien.

Zakelijke lening ING
Via zakelijk -> Financieren -> Lenen voor een investering komt men terecht op de pagina zakelijke lening, zakelijke lease en alternatieven. Bij de veel gestelde vragen staan 5 punten waaraan de kredietvrager moet voldoen voordat er een krediet wordt uitgekeerd. Niet alleen zekerheden zijn belangrijk maar ook ontwikkelingen in jouw branche en regio en jij als ondernemer. Uit berichten op het internet blijkt dat kleine MKB’ers en ZZP’ers weinig kans maken op een bedrijfslening bij de ING (of andere grote bank).

Aanvraag doen
Voor de financiering van een rekening courant krediet & bedrijfslening vraagt de ING dat je zekerheden kunt verstrekken. Een aanvraag kun je doen via Mijn ING. Heb je nog geen bankrekening bij ING dan adviseert de bank het eerst te proberen bij je huisbank.

ZZP lening